Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | ThinkBroadband Monitor - going RED

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

ThinkBroadband Monitor - going RED
Reply
 
Thread Tools
Old 27-07-2021, 06:47   #1
ozsat
cf.mega poster
 
ozsat's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Area 31 (Oxford)
Services: 1.2Gb/55Mb, VMTV (UHD/HDR/MRS), Freesat HD, Freeview HD, SkyQ UHD/HDR, BTtv UHD/HDR, DAB+
Posts: 1,447
ozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quads
ThinkBroadband Monitor - going RED

Anyone any ideas on this one?
Been running the quality monitor for a couple of years with no issue.
In the past 2-3 weeks it has goes to solid RED on three occasions overnight and stays red.
The Internet is still running fine and speeds are still 660Mb/s and upload at 42Mb/s.
I first thought my IP had changed but it had not.
In the end I found that rebooting the SH3 restarted the monitor OK.
Does this three times now - and nothing in the SH3 logs.
Have VM changed something? I know you can not do BT routers.
ozsat is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 27-07-2021, 10:34   #2
Taf
cf.mega poster
 
Taf's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Kairdiff-by-the-sea
Age: 65
Services: TVXL BBXL Superhub 2ac (wired) 1Tb Tivo
Posts: 8,918
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Re: ThinkBroadband Monitor - going RED

I just checked mine, and it's been solid red since 12pm on 21st July. ???

This can happen if my IP changes, but it hasn't.


Last edited by Taf; 27-07-2021 at 11:22.
Taf is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2021, 13:47   #3
Martin_D
cf.geek
 
Martin_D's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: United Kingdom
Services: BT FTTP | BT Sims 2 | Sipgate VoIP | Plex
Posts: 871
Martin_D is a name known to allMartin_D is a name known to allMartin_D is a name known to allMartin_D is a name known to allMartin_D is a name known to allMartin_D is a name known to allMartin_D is a name known to allMartin_D is a name known to all
Re: ThinkBroadband Monitor - going RED

Working ok on our line over IPv6

__________________
Building the next generation of broadband not just faster but smarter
Martin_D is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2021, 14:07   #4
joglynne
Born again teenager.
 
joglynne's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Manchester. (VM area 20)
Age: 73
Services: Full House (XL), Vivid 200, Phone Talk Anytime
Posts: 12,940
joglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aura
joglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aurajoglynne has a golden aura
Re: ThinkBroadband Monitor - going RED

My IP hasn't changed for a couple of years but looking at the quality monitor it was showing red from 8 pm on 21st to 10 am on the 23rd. I had no appreciable reduction to speeds and normal readings came back without my intervention.
__________________
"I intend to live forever, or die trying" - Groucho Marx..... "but whilst I do I shall do so disgracefully." JoGlynne
joglynne is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2021, 15:08   #5
ozsat
cf.mega poster
 
ozsat's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Area 31 (Oxford)
Services: 1.2Gb/55Mb, VMTV (UHD/HDR/MRS), Freesat HD, Freeview HD, SkyQ UHD/HDR, BTtv UHD/HDR, DAB+
Posts: 1,447
ozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quads
Re: ThinkBroadband Monitor - going RED

OK - so did some searching and found references that 'Flood Protection' on the SH3 can cause this.
Switched it off and within 10 minutes I could see the red had stopped.
However the threads reporting it say the the red still comes back at times even with 'Flood Protection' off.
ozsat is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2021, 15:21   #6
Taf
cf.mega poster
 
Taf's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Kairdiff-by-the-sea
Age: 65
Services: TVXL BBXL Superhub 2ac (wired) 1Tb Tivo
Posts: 8,918
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Re: ThinkBroadband Monitor - going RED

I deleted the monitor and made a new one. So far, so good.
Taf is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2021, 15:35   #7
heero_yuy
Perfect Soldier
 
heero_yuy's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Worthing West Sussex
Age: 64
Services: VM 100M SH3 thingy in modem mode XL TV V6 Sony Bravia smart TV and M phone
Posts: 16,718
heero_yuy is seeing silvered starsheero_yuy is seeing silvered starsheero_yuy is seeing silvered stars
heero_yuy is seeing silvered starsheero_yuy is seeing silvered starsheero_yuy is seeing silvered starsheero_yuy is seeing silvered starsheero_yuy is seeing silvered starsheero_yuy is seeing silvered starsheero_yuy is seeing silvered starsheero_yuy is seeing silvered starsheero_yuy is seeing silvered starsheero_yuy is seeing silvered starsheero_yuy is seeing silvered stars
Re: ThinkBroadband Monitor - going RED

Had a look back at our BQM over those dates and nothing shows. There again our SH3 is in modem mode.
__________________
History is much like an endless waltz: The three beats of war, peace and revolution continue on forever.
However history will change with my coronation - Mariemaia Khushrenada
heero_yuy is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2021, 09:00   #8
roughbeast
cf.mega poster
 
roughbeast's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Coventry Cab CV829
Services: 1GB /50mb, TV V6x2, Phone XL Talk unlimited and mobile x4
Posts: 1,647
roughbeast has reached the bronze age
roughbeast has reached the bronze ageroughbeast has reached the bronze ageroughbeast has reached the bronze age
Re: ThinkBroadband Monitor - going RED

I checked back over the last month. No sign of this phenomenon with my SH4 - modem-only mode.
__________________
Join Date: Jul 2008
Location: Coventry Cab CV829
Services: 1Gb /50Mb, V6 box X2, Phone XL Talk unlimited and mobile x4. SH4 in modem mode with GT-AX11000
roughbeast is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2021, 12:11   #9
General Maximus
C/O Felix Legion
 
General Maximus's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lincoln
Services: phone + 500Mbit BB + SkyQ
Posts: 10,152
General Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronze
General Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronze
Re: ThinkBroadband Monitor - going RED

Mine's all good but I am in modem mode as well. It is going to down to the setting on the shub which dictates how it responds to ping requests and whether or not that setting is playing up. Has there been a new firmware update which could have introduced a bug?
__________________
Join the Mockingjay, join the fight
General Maximus is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2021, 13:23   #10
Huxie
cf.member
 
Huxie's Avatar
 
Join Date: Mar 2020
Services: Ultimate Oomph M600
Posts: 17
Huxie is on a distinguished roadHuxie is on a distinguished road
Re: ThinkBroadband Monitor - going RED

Checked mine and it went solid red just after 7:00 am on 21/07 and continued uninterrupted until now when I’ve just rebooted the hub.


Last edited by Huxie; 29-07-2021 at 13:34.
Huxie is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:59.


Server: curium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.